Zielone mleko zamiast kawy

Zielone mleko zamiast kawy

Zielone mleko zamiast kawy .Młody jęczmień to super moc skoncentrowana w zielonych liściach. Jak każdy bowiem organizm w momencie swojego wzrostu jest najsilniejszy -w młodych, delikatnych listkach znajduje się ponad 2 razy więcej magnezu, 5 razy więcej żelaza, 25 razy więcej potasu i aż 37 razy więcej wapnia niż w pszenicy.
Zawarte w nim minerały i witaminy poprawiają nie tylko formę fizyczną – rozjaśniają także umysł znacznie lepiej i szybciej niż kawa, odświeżają go. To doskonały środek przeciw psychicznemu zmęczeniu, zalecany także dla dzieci i młodzieży na przykład przed trudnymi sprawdzianami – klasówkami czy egzaminami. Nie powinni go sobie odmawiać przeciążeni pracą dorośli.
Enzymatycznie żywe „zielone mleko” zawiera dużą ilość beta karotenu, witamin B1, B2, B3, B6, E i C, biotyny, kwasu foliowego, kwasu pantenowego i choliny, pochodnej witaminy B. Aktywują one enzymy zapobiegające powstawaniu w organizmie rozmaitych patologii i idących za nimi chorób. Dodatkowo aż 45% wagi młodego jęczmienia stanowią białka – niezbędne dla odbudowy tkanek.
Jęczmień zawiera też wzmacniający kości wapń, przeciwdziałające anemii żelazo, zapobiegający skurczom mięśni i łagodzący skutki stresów magnez, zwiększający odporność organizmu mangan, odgrywające ogromna rolę przy tworzeniu tkanki łącznej cynk i krzem, wzmacniający też włosy i paznokcie.


Korzyści dla organizmu:

  • w Pakistanie jęczmień uchodzi za pokarm chroniący serce
  • jedzenia dużych ilości jęczmienia obniża poziom cholesterolu
  • pomaga pozbyć się zaparć
  • w jęczmieniu i jego przetworach znajdują się inhibitory proteazy, neutralizujące czynniki rakotwórcze w przewodzie pokarmowym. 
  • posiada też ogromną zawartość chlorofilu, który ma taką samą budowę jak ludzka hemoglobina – preparaty z niego przyśpieszają gojenie ran, chronią przed stanami zapalnymi i infekcjami, wspomagają leczenie chorób krwi, dotleniają organizm, działają bakteriobójczo
  • skuteczny środek wzmacniający organizm, pomaga także osobom po chemio- i radioterapii
  • wspomaga leczenie cukrzycy, schorzeń dermatologicznych, zaburzeń przemiany materii, nieżytów śluzówek dróg oddechowych, jelit i żołądka. 
  • jest pokarmem niezmiernie zasadotwórczym, przywraca zatem równowagę kwasowo-zasadową w organizmie, tym samym przynosząc ulgę cierpiącym na choroby stawów, dnę moczanową oraz reumatyzm.

 

Zielone mleko zamiast kawy