Babeczki kokosowe z morwą bez cukru
Babeczki kokosowe z morwą bez cukru – są słodkie, mimo że bez cukru, a to dzięki stewii i suszonym morwom, które dodatkowo wraz z cynamonem obniżają poziom cukru we krwi, a także cholesterolu LDL.
Kasza jaglana jest lekkostrawna, bardzo odżywcza i bezglutenowa. Idealna dla osób mających problem z glutenem. Doskonała na skórę, włosy i paznokcie, świetnie wpływa na pracę mózgu.
Na 5 babeczek potrzebujesz:
- 100 g kaszy jaglanej
- 3 łyżki wiórków kokosowych
- 2–3 łyżeczki stewii w liściach (zmielonej na pyłek)
- 100 ml mleka kokosowego
- 2 garści białych, suszonych morw
- szklankę wody
- szczyptę cynamonu
- Przepłucz porządnie kaszę najpierw zimną, a potem gorącą wodą
- Do garnka wlej mleczko kokosowe, doprowadź do wrzenia i dodaj kaszę
- Gotuj chwilę i kiedy kasza wchłonie mleko, dolej wodę, posłódź stewią i dorzuć owoce morwy
- Kiedy kasza będzie miękka przełóż masę do foremek na babeczki, obsyp cynamonem i pozostaw do ostygnięcia
Babeczki kokosowe z morwą bez cukru